Uitslag NEC - Ajax

Ajax heeft zondag de eerste uitzege van het seizoen te pakken. In de uitwedstrijd tegen NEC wonnen de Amsterdammers met 1-2.

Ajax had in de eerste helft de overhand tegen NEC en was ook een aantal maal gevaarlijk voor het doel, maar bij rust stond het nog 0-0 tussen de beide ploegen. Na goed tien minuten in de tweede helft kwam Ajax op voorsprong. Na een goede actie van Brian Brobbey zorgde Kristian Hlynsson voor de openingstreffer.

Na de openingsgoal kwam NEC wat meer in het spel en zorgde voor enige dreiging voor het Amsterdamse goal. Maar het doelpunt viel aan de andere kant. Na een snelle ingooi gaf Steven Berghuis de bal voor, waarbij invaller Carlos Forbs voor open goal scoorde. Toch werd het weer even spannend in Nijmegen met een aansluitingstreffer van Elayis Tavsan, maar verder kwam het niet en Ajax pakte de eerste uitoverwinning van het seizoen in de eredivisie.