FOK! Wat een weer: hier en daar een buitje en een windstoot

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vanmiddag vanaf 14 uur worden in de provincie Noord-Holland kustgebied zware windstoten van 75-90 km/uur verwacht, aan zee met name aan het einde van de middag mogelijk tot ca. 95 km/uur. De windstoten doen zich vooral bij buien voor en komen uit een westelijke richting.

Vanochtend is er veel bewolking en zijn er enkele buien, aan de kust later mogelijk met onweer. De wind draait van het zuiden naar het westen en neemt toe naar matig of vrij krachtig, aan de westkust gaat het hard waaien met windkracht 7.

Vanmiddag zijn er eerst nog overal buien. Aan de kust kan plaatselijk onweer voorkomen. Later wordt het in het zuiden droog en breekt de zon af en toe door. De maximumtemperatuur ligt rond 12 graden. De wind komt uit een westelijke richting en is boven land matig tot vrij krachtig. Langs de westkust is de wind hard, aan de noordwestkust stormachtig, windkracht 7-8 met windstoten tot ca. 80 km/uur. In het noordwestelijk kustgebied kunnen bij buien vooral aan het einde van de middag zware windstoten tot ca. 95 km/uur voorkomen.

Vanavond zijn er veel buien in de noordelijke helft. In het zuiden komt vooral later op de avond een enkele bui voor. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig, aan zee krachtig, windkracht 6, aan de noordwestkust hard windkracht 7, op de Wadden enige tijd stormachtig, windkracht 8 met windstoten van 70-85 km/uur. In het noordwestelijk kustgebied kunnen eerst nog zware windstoten tot ca. 95 km/uur voorkomen.

Komende nacht zijn er vooral aan de kust buien, daarbij kan het ook onweren. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is landinwaarts zuidwestelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer is de wind westelijk en overwegend krachtig, windkracht 6.


Tot morgen! 

                   

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.