Klopjacht op Bretly D. duurt voort, woensdag opgepakt in Amsterdam

Vanwege een dodelijk schietincident in Rotterdam op 13 oktober en een steekincident in Zutphen op 21 oktober, is de politie dringend op zoek naar Bretly D. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 60-jarige psychiater, die in de nacht van 12 op 13 oktober door vuurwapengeweld om het leven kwam. Ook wordt hij ervan verdacht dat hij in de nacht van 20 op 21 oktober een 32-jarige man heeft neergestoken in Zutphen. Een ruzie in een woning aan de Van Hallstraat liep uit de hand en daarbij heeft Dorder vermoedelijk de man gestoken. Het slachtoffer zag kans om te ontsnappen en de politie te waarschuwen. Het slachtoffer raakte lichtgewond.

De politie beschouwt de dader als zeer gevaarlijk en gewapend. Volgens de politie is het van essentieel belang om hem snel op te sporen om verdere incidenten te voorkomen. Daarnaast heeft de politie laten weten dat de verdachte regelmatig met mannen afspreekt via chatboxen zoals Bullchat.

Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur dacht dat hij D. in Hamminkeln-Brünen, Duitsland had gezien, zoektochten door de Duitse politie in de regio Wesel leverden echter niets op.

D. heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en is een bekende van de autoriteiten. Onlangs stond hij voor de rechter vanwege verschillende incidenten. Deze omvatten het in bezit hebben van iemand anders rijbewijs, het bedreigen met een mes en een ernstige mishandeling met een scheermesje. Hij mocht van de rechter zijn proces in vrijheid afwachten.

D. is 24 jaar en heeft geen vaste woon- en/of verblijfplaats. Hij heeft een fors postuur, is ongeveer 1.83 m lang en wordt beschouwd als vuurwapengevaarlijk. Het is van het grootste belang dat hij snel wordt aangehouden om verdere incidenten te voorkomen. De politie verzoekt iedereen die weet waar Bretly D. is, om contact op te nemen met de Opsporingstiplijn op 0800 - 6070. Blijft u liever anoniem bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800–7000.