Smulders snelt naar World Cup-podium op BMX, Smulders 5e

In het Argentijnse Santiago del Estero wordt dit weekeinde het World Cup-seizoen voor de BMX'ers afgesloten. Vorig weekeinde werden er al twee wedstrijden afgewerkt, vrijdagavond stond er ook weer één op het programma - zaterdagavond is dan de afsluiting van het seizoen.

Vrouwen
De Smulders-zussen schopten het beiden weer tot de finale, waarin Merel genoegen moest nemen met de vijfde plek. Laura reed voorin mee en deed even een aanval op Saya Sakakibara, maar de Australische was ongenaakbaar en won. Laura Smulders werd tweede, voor de Amerikaanse Felicia Stancil - Judy Baauw ging er in de halve finales uit.

Mannen
Geen Nederlanders in de finale: Mitchel Schotman ging in de halve finales vanuit prima positie onderuit in de laatste bocht, Niek Kimmann sneuvelde daar ook. Ynze Oegema, Dave van der Burg en Jaymio Brink kwamen de kwartfinales niet door en Justin Kimmann bereikte die kwartfinales niet. In de finale wist de Amerikaan Cameron Wood er een verrassende overwinning uit de slepen, voor de Fransman Romain Mahieu - die vorig weekeinde twee keer won - en de Australiër Bodi Turner.

Vrouwen onder 23
Michelle Wissing ging in de halve finales onderuit, in de finale was het piepjonge Amerikaanse toptalent Ava Corley een klasse apart. Sharid Fayad Mercado uit Colombia reed naar de tweede plek, vlak voor de Belgische Aiko Gommers.

Mannen onder 23
Casper Pipers sneuvelde in de halve finales, maar Tim Goossens stond wél in de eindstrijd en dat ging bijzonder goed. Op de Nieuw-Zeelander Rico Bearman stond geen maat, maar Goossens reed overtuigend naar de tweede plek, voor thuisheld Thomas Maturano.