Oekraïne bevestigt aanval op twee verkeersbruggen naar de Krim

Oekraïne heeft toegegeven zondagmiddag aanvallen te hebben uitgevoerd op twee verkeersbruggen naar het door Moskou geannexeerde Krim-schiereiland aan de Zwarte Zee.

Volgens een verklaring van het Oekraïense leger in de nieuwsdienst Telegram vielen de Oekraïense strijdkrachten rond 15.00 uur lokale tijd twee belangrijke aanvoerroutes van het Russische leger aan: de bruggen van Chonhar en Henichesk.

Nadat de Russische leiding van de Kherson-regio, Vladimir Saldo, raketinslagen op de bruggen had gemeld en foto's op Telegram had gepubliceerd, publiceerden de Oekraïense media later ook foto's. Daarop was enorme schade aan de twee-balans Henichesk-brug.

De Russische bezettingsautoriteiten van de Krim meldden dat er in het noorden van het schiereiland slechts twee routes over het vasteland open blijven voor verkeer. De ongeveer 70 kilometer lange route tussen de stad Dschankoj in het noorden van de Krim en Nowooleksiivka in het zuiden van de door Rusland bezette regio Cherson is daarom volledig afgesloten. De landverbinding bij Henichesk wordt door de bezettingsautoriteiten niet aangegeven als een mogelijke wegverbinding met de Krim.