Feyenoord klopt Benfica in oefenduel

Feyenoord heeft met een goed gevoel de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten. In de laatste oefenwedstrijd voor de Johan Cruijff Schaal volgende week werd Benfica met 2-1 verslagen.

Feyenoord begon verdienstelijk en na een fout van oud-Feyenoorder Frederik Aursnes was het Igor Paxaio die fraai scoorde. Vlak voor rust was het Santiago Giménez, die Mexico afgelopen zomer ook nog de Gold Cup bezorgde, die de 2-0 scoorde met een fraaie stiftbal. Na rust wisselden beide ploegen veel en gebeurde er niet veel meer. Vlak voor tijd was het Petar Musa die namens Benfica de 2-1 scoorde.

Het treffen met Benfica betekende ook een weerzien met Orkun Kökçü, die afgelopen zomer de overstap maakte van de Rotterdammers naar de club uit Portugal. Hij nam voorafgaand aan de wedstrijd afscheid van het legioen. "Ik had niet gedacht dat ik emotioneel zou worden. Ik ben jullie dankbaar voor alles. Ik ben hier groot geworden. Het is een prachtige club en ik wens jullie het beste. Wie weet tot in de Champions League.”