Sims-like Life by You is uitgesteld tot volgend jaar

De open-world Sims-like game Life by You, van de Zweedse ontwikkelaar Paradox Interactive, is uitgesteld naar 2024. De bedoeling was dat in september van dit jaar de early access al zou beginnen, maar dat is uitgesteld naar maart volgend jaar.

Paradox Interactive staat vooral bekend om grand strategy-games zoals Europa Universalis en Hearts of Iron. De tak van de Zweedse studio die werkt aan Life by You is Paradox Tectonic, met aan het hoofd Rod Humble. Humble werkte in het verleden voor EA, waar hij talloze jaren werkte aan de populaire Sims-franchise.

Life by You is een ambitieus project en biedt hopelijk eindelijk wat concurrentie aan The Sims, een gameserie die uniek is in zijn genre en eigenlijk geen competitie heeft. Life by You is er echter nog lang niet, zo kwam er onder andere veel kritiek op het uiterlijk van de game wat erg tegenviel. Hopen dus dat er ook op dat vlak nog even flink gesleuteld gaat worden.

Ondertussen werkt EA ook aan een nieuwe Sims-game, tot nu toe alleen bekend onder de naam 'Project Rene'. Daar komen ook af en toe wat flarden aan informatie over naar buiten, maar dat klinkt ook niet bepaald hoopvol. Ten eerste duurt dat naar verluidt nog 'jaren' voordat het uitkomt, ten tweede moet het een 'live service' game worden met focus op online aspecten en ten derde lijkt er een nadruk te liggen op ondersteuning voor zoveel mogelijk devices waaronder smartphones.