Mysterieuze gigantische metalen cilinder spoelt aan op Australisch strand

Maandag werd op een Australisch strand, nabij Green Head, een mysterieus object ontdekt, wat bij de lokale bevolking en autoriteiten veel vragen opriep. 

Het object, dat nog steeds op het strand ligt, werd beschadigd aangetroffen en lijkt gedeeltelijk bedekt te zijn met zeepokken. Volgens de BBC is het object ongeveer 2,5 meter breed en ruim 2,5 meter lang.

De West-Australische politie vroeg aanvankelijk de lokale bevolking om afstand te houden van het object voor het geval het gevaarlijk zou zijn. Maandagavond zeiden de autoriteiten dat na een chemische analyse van de cilinder "bleek dat het object veilig is en dat er momenteel geen risico is voor de gemeenschap."

Het onderzoek naar de herkomst van de cilinder is aan de gang, hoewel de politie al heeft gezegd dat het object waarschijnlijk niet afkomstig is uit een commercieel vliegtuig.

Het object bracht online speculaties op gang dat het afkomstigzou zijn van het vermiste vliegtuig MH370 dat in 2014 verdween. Luchtvaartexpert en hoofdredacteur van airlineratings.com Geoffrey Thomas zei echter dat het object waarschijnlijk niet afkomstig is uit een vliegtuig, maar eerder uit een raket die het afgelopen jaar is gelanceerd.