Windhoos trekt langs Apeldoorn

Een windhoos veroorzaakte vanochtend schade in Apeldoorn en omgeving. Bomen vielen om en huizen raakten beschadigd in Klarenbeek, Beekbergen, Lieren en Apeldoorn. De omvang van de schade is nog niet bekend.

Hulpdiensten zijn bezig met het opruimen van wegen en het oplossen van gevaarlijke situaties. Er zijn geen gewonden gemeld. Een automobiliste, Liesbeth, filmde het ontstaan van de windhoos. Ze zag plotseling dat de lucht donker werd en de wolken zich vreemd begonnen te gedragen. Liesbeth was aan het werk in Beekbergen toen de “kleine tornado” voorbijtrok. Samen met haar cliënten ging ze naar buiten om te kijken wat er gebeurde. Op de zorgboerderij waar ze werkte was er geen schade, maar de maïsvelden in de omgeving werden wel geraakt.

In Lierden richtte de windhoos ook aanzienlijke schade aan, waaronder vier omgevallen bomen op een afgesloten weg. Ook bij basisschool Prinses Juliana in Lieren werden bomen ontworteld en containers weggeblazen, maar gelukkig waren alle kinderen veilig binnen. Een caravan werd door de windhoos van de A50 geblazen, waardoor een rijstrook tijdelijk werd afgesloten.