Zimmermann wint zesde etappe Dauphiné

Georg Zimmermann heeft vanuit de vroege vlucht de zesde etappe in de Dauphiné gewonnen. Op de slotklim was de 25-jarige Duitser de sterkste van de kopgroep. Hij won voor Mathieu Burgaudeau en Jonathan Castroviejo. Jonas Vingegaard kwam niet in de problemen en gaat als leider het weekend in.

De zesde etappe in de Dauphiné was een rit van 170 kilometer lang en op het einde van de etappe lag er verschillende beklimmingen. Geen lange zware beklimmingen, maar een mooi voorproefje wat de renners in het weekend te wachten staat. Vroeg in de etappe kregen we een grote kopgroep, maar het peloton gaf de vluchters nooit veel ruimte.

Toch zou de kopgroep vooruit blijven ondanks het werk van Uno-X en DSM. Op de Col des Aravis spatte de kopgroep uit elkaar. Mathieu Burgaudeau en Jonathan Castroviejo reden in eerste instantie weg en niet veel later maakte Georg Zimmermann de sprong naar het tweetal. Tot aan de slotklim (2,3 km aan 6,6%)bleven ze samen, waarna Zimmermann de aanval opende. De Duitse klimmer sloeg direct een gat, maar met 300 meter werd hij bijgehaald door Burgaudeau. De Fransman ging vervolgens vroeg de sprint aan en werd geklopt door Zimmermann.

Bij de klassementsrenners versnelde Jonas Vingegaard even, maar trok vervolgens niet door, waardoor er geen verschil kwam tussen de klassement, waardoor de Deen van Jumbo-Visma nog altijd ruim aan de leiding gaat in de Dauphiné.

Results powered by FirstCycling.com