Ontslagen Tucker Carlson gaat verder met zijn show op Twitter

De onlangs ontslagen presentator Tucker Carlson van de rechtse Amerikaanse nieuwszender Fox News heeft aangekondigd dat hij zijn avondprogramma naar Twitter gaat verplaatsen.

In een video die op Twitter werd gepost, ging Carlson tekeer tegen de 'reguliere' media en vertelde dat hij een show zou gaan hosten op Twitter. Volgens de presentator is Twitter het enige platform dat vrije meningsuiting toestaat. Volgens berichten in de media had Carlson eerder een ontmoeting gehad met Twitter-baas Elon Musk om over een mogelijke samenwerking te praten.

Fox News gaf Carlson eind april de zak. Het ontslag kwam binnen een week nadat Fox News een schikking trof met stemmachinefabrikant Dominion over het doen van valse beschuldigingen door Carlson van kiezersfraude na de presidentsverkiezingen van 2020.

Tucker Carlson is een van de meest invloedrijke conservatieve presentatoren in Amerika. Critici beschuldigen hem herhaaldelijk van racistische uitspraken en het geven van valse of misleidende informatie. Nog maar een paar weken geleden veroorzaakte hij ophef met een documentaire waarin hij het geweld bagatelliseerde van Trump-aanhangers tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021.