Verstappen bovenaan in Miami, Leclerc crasht

Op het stratencircuit van Miami zijn vrijdagavond de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Miami verreden. Max Verstappen moest daarbij even het tempo vinden, maar kwam uiteindelijk prima op dreef in met name de tweede sessie.

In de eerste training waren de Mercedessen lekker op dreef. George Russell noteerde de snelste tijd en teamgenoot Lewis Hamilton volgde op ruim twee tienden van een seconde. Charles Leclerc gaf in zijn Ferrari 0,324 seconden toe, Verstappen was exact één tiende van een seconde langzamer - zijn teamgenoot Sergio Perez moest het doen met een elfde plek, Nico Hülkenberg gleed de barrières in, maar zijn tijd voor de crash leverde wel plek negen op. Nyck de Vries had allerhande problemen en kon nauwelijks een fatsoenlijke ronde noteren: twintigste.

De tweede training verliep beter voor Verstappen, hoewel hij wel flink last had van een vastzittende hoofdsteun. Toch was de WK-leider bijna vier tienden van een seconde sneller dan Ferrari-coureur Carlos Sainz, wiens teamgenoot Leclerc, die richting het einde van de sessie rechtdoor de barrières in ging, samen met Perez nog net binnen een halve seconde van Verstappen bleef. De Vries had het tempo wel beter te pakken, maar veel leverde dat nog niet op: negentiende, alleen Logan Sargeant zat er nog nipt achter.

De volledige uitslagen van de trainingen zijn hier te vinden. De derde training begint zaterdag om 18.30 uur, waarna om 22.00 uur de kwalificatie begint.