Tucker Carlson wegens extreme uitspraken door Murdoch van de buis gehaald

Volgens Vanity Fair werd Tucker Carlson door Rupert Murdoch van de buis gehaald vanwege religieuze opmerkingen die hij maakte tijdens een recente toespraak. Volgens Vanity Fair maakte Carlson opmerkingen tijdens een toespraak vrijdagavond die Murdoch, voorzitter van Fox Corp, niet kon waarderen.

Er werd volop gespeculeerd dat de juridische verwikkelingen waarbij de 53-jarige Carlson betrokken was zijn ondergang hadden veroorzaakt. Hij werd de laan uitgestuurd kort nadat Fox News een rechtszaak had geschikt voor $ 787,5 miljoen wegens het verspreiden van desinformatie over de Amerikaanse verkiezingen van 2020.

De mediamagnaat raakte getriggerd door de religieuze taal en vond het "te extreem", aldus Vanity Fair. Carlson opende zijn opmerkingen op het 50-jarig jubileumgala van de Heritage Foundation door iedereen aan te moedigen "Ons land in uw gebeden te betrekken". Zijn kijk op de toestand van de VS was doorspekt met religieuze taal, waarbij hij de actuele tegenstellingen in Amerika omschreef als een scheiding tussen "goed" en "kwaad". Hij beschreef het lopende debat over abortus en transgenderrechten en zei tegen het publiek: "Wat je ziet is geen politiek. Het is slecht." Carlson voegde eraan toe: "Ik roep niet op tot een religieuze oorlog. Integendeel. Ik roep alleen op tot erkenning van wat we zien gebeuren." Volgens Carlson werkt debatteren niet meer. "Ik heb het geprobeerd. Het werkt niet."