Rybakina en Sabalenka naar finale Australian Open

Tennissters Elena Rybakina en Aryna Sabalenka gaan in Melbourne strijden om de titel in het damesenkelspel op de Australian Open. De Kazachse en Wit-Russische plaatsten zich donderdag voor de eindstrijd, wat voor Sabalenka de eerste wordt op een Grand Slam-toernooi.

Rybakina, als 22e geplaatst, nam het op tegen de als 24e geplaatste Wit-Russische Victoria Azarenka. De Australian Open-winnares van 2012 en 2013 plaatste in set één de eerste break, maar leverde haar service ook gelijk weer in. Dat gebeurde daarna andersom, waarna Rybakina de sterkste was in de tiebreak. In set twee brak Rybakina haar opponente al op 1-1, en met een break op 4-2 deed ze Azarenka de das om: 7-6 (4), 6-3.

Sabalenka kwam Melbourne binnen als de nummer vijf op de plaatsingslijst en speelde tegen de Poolse Magda Linette, 45e op de wereldranglijst. Linette opende met een break in de eerste game, maar Sabalenka sloeg snel terug en was oppermachtig in de tiebreak. In set twee had de Wit-Russische een paar matchpoints nodig, maar verder maakte ze het soepel af: 7-6 (1), 6-2.

Zaterdagochtend, Nederlandse tijd, staan de twee tegenover elkaar in de finale.