Wright veel te sterk voor Price in finale Nordic Darts Masters

Peter Wright heeft het tweede toernooi van de World Series of Darts gewonnen. De Schot was de beste op de Nordic Darts Masters in het Deense Kopenhagen, waar hij in de finale teleurstellend - voor het neutrale publiek - eenvoudig afrekende met Gerwyn Price: 11-5.

De eerste ronde werd vrijdag gespeeld, waarin de acht PDC-toppers het opnamen tegen de meer lokale spelers. De Zweed Dennis Nilsson deed het prima en dwong Wright tot een beslissende elfde leg, verder wonnen alleen Nilsson's landgenoten Daniel Larsson en Andreas Harrysson drie legs tegen respectievelijk Jonny Clayton en Michael van Gerwen.

In de kwartfinales stonden zo 'gewoon' alle PDC-toppers tegenover elkaar. Wereldkampioen Michael Smith rekende daarin met 10-7 af met Luke Humphries, terwijl Wright een heerlijk spannende wedstrijd met 10-9 won van Van Gerwen. Price was in een kwalitatief hoogstaande wedstrijd met 10-7 te sterk voor Dimitri van den Bergh en Clayton klopte Rob Cross simpel met 10-4.

In de halve finales walste Wright aanvankelijk over Smith heen, hoewel de wereldkampioen nog wel beter in zijn spel kwam. Daar kon hij de nederlaag niet mee voorkomen: 11-8. Price en Clayton maakten er een kraker van, waarin Clayton weigerde om het af te maken. Geen moment stond Price op voorsprong, tot hij de beslissende leg won: 11-10. In de finale was hij echter kansloos en in een gezapig potje pakte Wright met 11-5 de titel.

Op 2 en 3 juni wordt het volgende World Series-toernooi gehouden, dan strijkt men neer in New York voor de US Darts Masters.