Darter Van Gerwen simpel naar kwartfinales WK na zege op Van Duijvenbode

In het Alexandra Palace in Londen zijn de achtste finales van het wereldkampioenschap darts alweer afgerond. Vrijdagavond stonden de laatste drie wedstrijden op het programma, maar ondanks een prima niveau van de winnaars kon dat niet voor echte spanning zorgen.

De Engelsen Rob Cross en Chris Dobey openden de avond, waarbij de eerste vier sets verdeeld werden. Cross won sets één en drie, die van redelijk niveau waren, maar Dobey won de tweede en vierde set, waarin hij werkelijk fenomenaal goed gooide. Vooral de vierde set leek Cross gebroken te hebben: Dobey brak hem in set vijf gelijk en maakte het in de zesde set af voor een 4-2 zege.

Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode betraden vervolgens het podium voor een Nederlands onderonsje, waar een stuk meer van werd verwacht dan we uiteindelijk te zien kregen. Van Duijvenbode deed het in sets twee en drie wel prima, en won de derde set dan ook, maar verder kwam hij totaal niet opdagen. Van Gerwen gooide niet fantastisch, maar zeker wel uitstekend en kon het met 4-1 zonder noemenswaardige moeite afmaken.

Een tweede Engels onderonsje sloot de avond af: Luke Humphries, die dit jaar echt doorbrak, tegen Stephen Bunting, die in zijn vorige partij fantastisch was. Humphries kon zijn niveau niet nog een keer laten zien en viel simpelweg zwaar tegen, terwijl Bunting wederom uitstekend stond te speren. Hij leverde per ongeluk een set in, maar daar bleef het bij en dus pakte Bunting met 4-1 de zege.

Zondag worden de kwartfinales gespeeld. In de middagsessie, die om 13.30 uur Nederlandse tijd begint, speelt Dimitri van den Bergh tegen Jonny Clayton en neemt Michael Smith het op tegen Bunting. 's Avonds, vanaf 20.30 uur, spelen Gerwyn Price en Gabriel Clemens tegen elkaar, gevolgd door Van Gerwen en Dobey. Maandag worden dan de halve finales gespeeld, dinsdag de finale.