'Remake' souls-like Lords of the Fallen naar PS5

Op YouTube verscheen onlangs een trailer van Lords of the Fallen voor PS5, een nieuwe dark fantasy action-RPG met exact dezelfde naam als een soortgelijke game die in 2014 uitkwam. Of het een remake is is niet duidelijk, het lijkt erop alsof er gewoon een vergelijkbare game is gemaakt en daar dezelfde naam aan is gegeven.

Erg handig is het allemaal niet aangezien niemand weet of het nu gaat om een remake, een 'reboot' of gewoon een compleet nieuwe game met toevallig dezelfde titel. In de beschrijving van de PlayStation Store staat wel het volgende: "... Een gloednieuw avontuur in een uitgestrekte, verbonden wereld die meer dan vijf keer zo groot is als die van het origineel", wat wel weer doet vermoeden dat het een "herziening" is van Lords of the Fallen uit 2014. 

Een belangrijk element in (de nieuwe) Lords of the Fallen is het moeten vechten in twee parallelle werelden: die van de levenden en die van de doden. Verder is er 'seamless multiplayer' om samen de game te doorlopen en zijn er talloze klassen om uit te kiezen, met een hang naar zowel melee- als magic-gebruik.

Lords of the Fallen uit 2014 was één van de eerste souls-like/souls-klonen en hoewel het wat mij betreft nog niet in de schaduw mag staan van de games uit From Softwares koker, heb ik me destijds kostelijk vermaakt met die game. Ontwikkelaar Deck13, die later ook nog de (souls-like) The Surge-games maakte, lijkt niet betrokken te zijn bij de ontwikkeling van deze nieuwe, oude, remake/remaster/re-dinges. Bekijk de trailer hieronder.