Baldur's Gate III komt in augustus 2023 uit

Baldur's Gate III verlaat in augustus 2023 Early Access en wordt dan uitgebracht voor pc via Steam en GOG, zo kondigde ontwikkelaar Larian Studios aan.

Een nieuwe trailer introduceert de personages Minsc en Jaheira, legendes van Baldur's Gate die zich opnieuw zullen mengen in de strijd in Baldur's Gate III, plus de stad Baldur's Gate, een van de meest welvarende en invloedrijke steden van Faerun.

Er komt ook een Collector's Edition van Baldur's Gate III beschikbaar. Het bevat:

  • Mindflayer vs. Drow Battle Diorama – een gevechtsdiorama van Mindflayer en Drow in een dodelijke uitwisseling van mes en psionische macht. Dit Collector's Edition-beeld is gemaakt van hoogwaardig PVC / ABS-kunststof en heeft een fijn geschilderde en met de hand afgewerkte, ronde schilderachtige voet die het ondergrondse rijk van de Underdark uitbeeldt. Het is 25cm hoog en weegt 1,1kg
  • Kunstboek met harde kaft – Ontdek de kunst en het ontwerp van Baldur's Gate III in dit kunstboek met harde kaft, geschreven door Larian. Met ongeveer 160 pagina's concept art en omgevingsontwerp geïnspireerd door de Forgotten Realms. Binnenpagina's gedrukt op satijn 170 g/m² papier met vergulde folieranden, met een slijtvaste PP-laminaat omslag.
  • Character Sheets – Een set van vier pagina's Dungeons & Dragons character sheets voor elk Baldur's Gate III Origin-personage.
  • Stoffen kaart - Een enkelzijdige A3-kaart van Faerun, gemaakt van zijdesatijnstof
  • Tadpole Keyring - Een op kikkervisjes geïnspireerde metalen sleutelhanger gemaakt van zinklegering
  • Stickers – 32 gestanste vinylstickers geïnspireerd op Baldur's Gate III. Bevat schattige, op maat geïllustreerde personages en krijgerlogo's van Larian Studios.
  • Magic: The Gathering Booster Pack – Drie Magic: The Gathering booster packs met de kaartenset "Commander Legends: Battle for Baldur's Gate", met personages uit Baldur's Gate III. (Beperkt tot de eerste 15.000 verkochte Collector's Editions.)
  • Collector's Edition-certificaat – Een certificaat van echtheid geserialiseerd met het unieke nummer van uw Collector's Edition. Enkelzijdig, spotvernis, hot foil en blinddruk.
  • Baldur's Gate III D20 - Extra grote, op maat gegraveerde metalen dobbelstenen gebaseerd op het digitale dobbelsteenontwerp van Baldur's Gate III. Gemaakt van zinklegering.