Felice Albers gekozen tot beste hockeyster van de wereld

Felice Albers is vrijdagochtend uitgeroepen tot beste speelster ter wereld. De aanvaller van Amsterdam is door media, publiek, nationale bonden en experts verkozen tot de mondiale uitblinker van dit jaar. De pas 22-jarige Albers is de jongste speelster aller tijden die deze prijs ontvangt.

De 32-voudig international, die 29,1 procent van de stemmen kreeg, is de achtste Nederlandse hockeyster die de belangrijkste individuele hockeyprijs ontvangt. Naomi van As, Maartje Paumen en Eva de Goede wonnen deze award twee keer. De Goede was in 2019 de laatste Oranje-speelster die deze eer ten deel viel. Afgelopen jaar ging de prijs naar de Indiase verdediger Gurjit Kaur. Vanwege de invloed van de coronacrisis werd ervoor gekozen om die editie te laten gelden voor 2020 en 2021.

Albers is met haar 22 jaar en 285 dagen net wat jonger dan Natasja Keller (22 jaar, 335 dagen) die in 1999 deze prijs kreeg. De Duitse spits was tot vandaag de jongste drager van deze eretitel.

Matla en Brinkman
Ook Frédérique Matla was genomineerd voor de belangrijkste individuele prijs. De aanvaller van Den Bosch eindigde als vierde. Bij de mannen viel Thierry Brinkman buiten de prijzen. Hij legde het af tegen Indiër Harmanpreet Singh, maar eindigde wel op een tweede plaats.

Overzicht vrouwen:

  1. Felice Albers
  2. Maria Granatto
  3. Agustina Gorzelany
  4. Frédérique Matla
  5. Georgina Oliva

Overzicht mannen:

  1. Harmanpreet Singh
  2. Thierry Brinkman
  3. Tom Boon
  4. Niklas Wellen
  5. Arthur de Sloover