FOK! Wat een weer! Veel regen + wind = koud weer!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Welkom!  

Het was zondag gisteren. Deed de naam zijn eer aan? Hmmz... gedeeltelijk wel. Er waren zeker opklaringen in het land, maar ook buien. Collega DJMO merkte op dat het aardig doorregende. Dat klopt, de buien die met name in het begin van de middag vielen, waren toch wel tamelijk actief. Dat was niet helemaal verwacht. Er passeerde namelijk een hoogtetrog en die was wat meer uitgesproken dan dat de modellen lieten zien voor vandaag. 

In de loop van de middag werden de buien inderdaad wel wat lichter en het werden er ook steeds minder. De zon scheen vanmiddag ook af en toe. Op zich was het nog wel enigszins aangenaam vandaag met weinig wind. Hier komt echter snel verandering in.

Een diepe depressie gaat ons de hele week parten spelen en als deze wegtrekt staat de volgende alweer te trappelen. Derhalve gaat het behoorlijk nat en winderig worden de komende dagen, al zullen er ook wel eens wat opklaringen tussendoor te zien zijn.

Vannacht komt de eerste storing al naderbij. De bewolking neemt geleidelijk toe en in de loop van de nacht kan er hier en daar al wat regen gaan vallen. De minima liggen rond de 9 graden.

Morgenochtend gaat het dan zeker in het westen behoorlijk stevig doorregenen en uiteindelijk komt ook het oosten aan de beurt. Het zal dan ook een grotendeels bewolkte dag gaan worden. Uiteindelijk trekt de aanhoudende regen naar Duitsland toe weg, maar dan komen we van de regen in de drup. Direct daarna gaan zich op zee stevige buien vormen en ook deze kunnen zeker in de kustprovincies erg veel regen gaan brengen. Landinwaarts neemt de activiteit wel iets af, maar ook daar kan er nog wel een flinke bui vallen. In de avond is er bij de buien ook kans op onweer. 

Ook de wind gaat meedoen. Vannacht al draait deze naar een westelijke richting en kan aan zee soms al vrij krachtig worden. Overdag neemt deze verder toe naar krachtig tot hard. Ook in het binnenland komt er dan een stevige wind te staan. Bij dit alles ligt het kwik morgenmiddag rond de 13 graden. In de regen nog iets lager. Uitermate fris dus voor deze tijd van het jaar. Normaal gesproken is het een graad of 18.

De hoeveelheden neerslag kunnen vandaag  oplopen tot wel 45 mm. Uiteraard het meeste nabij de wateroppervlakten. In het binnenland wordt er tussen de 10 en 15 mm verwacht. 

Tot ziens maar weer!  

De Hommel (Foto: Stephan5)

Molen 'De Hommel' staat er prachtig bij in een stralend zonnetje. Hier is komende week nauwelijks sprake van. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!