Dansleraar (58) jarenlang de cel in voor seks met minderjarige leerlingen

Een 58-jarige streetdance-dansleraar is vandaag in hoger beroep veroordeeld tot 45 maanden gevangenisstraf voor ontucht met twee minderjarige meisjes. Ze waren op dat moment tussen de 12 en 16 jaar oud. Zo meldt AT5

De verdachte heeft volgens het gerechtshof zijn positie als dansleraar misbruikt om het vertrouwen te winnen van de leerlingen. "Zij keken tegen hem op, hij zorgde dat zij verliefd op hem werden en ging een seksuele relatie met ze aan die geruime tijd duurde. Daarbij ontmaagdde hij zijn slachtoffers en had hij vele malen onveilige seks met hen."

De dansleraar zadelde zijn slachtoffers op met een groot geheim, aldus het gerechtshof. "Zij mochten niemand iets vertellen over de relatie, waardoor zij verstrikt raakten in een web van leugens. Het handelen van de verdachte heeft de ontwikkeling van zijn slachtoffers ernstige schade toegebracht. Zij worstelen ook nu nog met de gevolgen, vele jaren nadat de strafbare feiten zijn gepleegd."

De straf valt hoger uit dan de straf die de rechtbank eerder oplegde. Het ging toen om 32 maanden gevangenisstraf. De dansleraar ging in hoger beroep, maar dat heeft er dus voor gezorgd dat hij langer in de gevangenis blijft zitten. "Naar het oordeel van het hof doet de door de rechtbank opgelegde straf geen recht aan de ernst van het misbruik en de gevolgen daarvan", stelt het gerechtshof.

Nadat hij vrijkomt mag hij daarnaast vijf jaar geen dansles aan minderjarigen geven.