Project Zero: Mask of the Lunar Eclipse na 15 jaar naar het Westen

Koei Tecmo Europe kondigt de remaster van hun klassieke Japanse horroravontuur Project Zero: Mask of the Lunar Eclipse aan, digitaal beschikbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, en Windows PC via Steam begin 2023.

De originele game werd in 2008 exclusief in Japan uitgebracht voor de Nintendo Wii. Dit is dus de eerste keer dat Project Zero: Mask of the Lunar Eclipse beschikbaar in het Westen is om te spelen, niet alleen in heel Europa, maar op meerdere consoles en pc.

Project Zero: Mask of the Lunar Eclipse speelt zich tien jaar af nadat vijf meisjes op mysterieuze wijze zijn verdwenen op een festival op het eiland Rōgetsu, een eiland in het zuiden van Japan. Hoewel alle meisjes uiteindelijk werden gered, gingen hun herinneringen verloren, met slechts de vage herinnering aan een enkele melodie en een schijnbaar bezeten gemaskerde vrouw die danste in het maanlicht. Nu, tien jaar later, zonder herinnering aan de gebeurtenissen rond hun verdwijning, zijn twee van de vijf meisjes overleden. Ze zijn ontdekt met bedekte gezichten en gevonden in een tragische, huilende pose. De overige drie meisjes gaan nu naar het griezelige eiland om het mysterie van de dood van hun vrienden op te lossen, terwijl ze ook het mysterie van de achtergelaten herinneringen ontrafelen.

Terwijl de meisjes het eiland Rōgetsu verkennen, vertrouwen ze op het maanlicht en een zwakke zaklamp om naar aanwijzingen te zoeken. Het verhaal vordert door het ontdekken van relikwieën zoals oude krantenartikelen en aantekeningen die de meisjes helpen het geheime verleden van het eiland te ontrafelen. Tijdens het verkennen worden de meisjes ook geconfronteerd met een reeks geesten. Ze zullen de Camera Obscura moeten gebruiken om wraakzuchtige geesten af te weren en hun macht af te sluiten door ze te fotograferen. Gedurende het spel zullen de meisjes sterkere lenzen moeten uitrusten en verschillende films moeten verwisselen om de krachtigste geesten vast te leggen, terwijl ze ook de camera moeten gebruiken om "dingen die niet kunnen worden gezien" vast te leggen om hen te helpen het bewijs te vinden over hun verleden.

Project Zero: Mask of the Lunar Eclipse bevat een geheel nieuwe fotomodus, nieuwe en gewijzigde kostuums en verbeterde graphics, waaronder de verbeterde weergave van schaduwen en licht. Daarnaast zijn in-game scènes en personagemodellen opgepoetst.