Assassin's Creed Mirage onthuld tijdens Ubisoft Forward

Tijdens het Ubisoft-evenement eerder vanavond is de nieuwe Assassin's Creed aangekondigd. Assassin's Creed Mirage speelt zich af in Baghdad en heeft Basim in de hoofdrol, een personage dat eerder al te zien was in Valhalla.

Assassin's Creed Mirage, een kortere, meer verhalende game dan recente delen in de serie, speelt zich 20 jaar voor de gebeurtenissen van Assassin's Creed Valhalla af, wanneer spelers een 17-jarige Basim (nu ingesproken door Lee Majdoub) ontmoeten die worstelt met nachtmerries en leeft als een sluwe straatdief. Gelukkig voor Basim zien Hidden Ones, voorlopers van de Assassin's, zijn potentieel en helpen ze hem uit Bagdad te vluchten naar het fort van de Hidden Ones, Alamut. Terwijl hij hun mysterieuze rituelen en leerstellingen leert, zal hij zijn unieke vaardigheden aanscherpen, zijn ware aard ontdekken en een nieuwe geloofsbelijdenis leren begrijpen.

Natuurlijk komt het grootste voordeel van een Assassin uit hun klimvaardigheden en in deze grote stad moet Basim over daken springen, hoge torens beklimmen en bewakers ontvluchten door de vier verschillende districten van Bagdad te parkouren. Als er geen informatie kan worden gevonden door aanwijzingen te verzamelen, kan Basims arend Enkidu de lucht in, gebieden onderzoeken en vijanden taggen zodat Basim die sneaky kan uitschakelen. Dat kan vanaf allerlei plekken, zoals door in de menigte toe te slaan.

Naar verluidt wil Ubisoft met deze Assassin's Creed qua stijl weer wat meer terug naar de originele games, met een meer cinematisch, lineair verloop. Assassin's Creed Mirage verschijnt in 2023 voor PlayStation 5, PlayStation 4, XBox Series X|S, Xbox One, Luna en pc.