Boeren pissig na stikstofgesprek: 'we gaan over tot de hardste acties ooit!'

Zoals iedereen behalve Mark Rutte al verwacht had, is het overleg tussen de boeren en het kabinet (met Johan Remkes als bemiddelaar) vanmorgen op niets uitgelopen. De partijen liggen mijlenver uit elkaar en de sfeer is beroerd.

Boerenorganisaties dreigen met nieuwe acties na het in hun ogen mislukte stikstofoverleg van vandaag. Voorman Mark van den Oever van actiegroep Farmers Defence Force zegt dat Nederland zich kan opmaken voor "de hardste acties" ooit door FDF gevoerd.

Ook andere boerenorganisaties reageren woedt op de gesprekken met stikstofbemiddelaar Johan Remkes, boerenorganisaties en het kabinet. Acht organisaties kwamen na het gesprek met elkaar samen in Wageningen voor een overleg.

"Bij Van der Wal mis ik iedere empathie voor de boeren", zegt Agractie-voorman Bart Kemp over de minister voor Stikstof. Farmers Defence Force en Agractie zijn de aandrijvende kracht achter de boerenprotesten die de afgelopen tijd in Nederland werden gehouden tegen de nieuwe stikstofplannen.

Volgens Jeroen van Maanen van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond zijn de boeren gigantisch teleurgesteld. "Rutte had het probleem al lang kunnen oplossen. Maar dat is niet gebeurd. Nu is de maat vol."

Zie ook: Remkes: diepe vertrouwenscrisis boeren en kabinet, meer issues dan stikstofregels