Vettel: "Denk dat ik geen F1 meer rijd voordat GP Duitsland terugkeert"

Vettel denkt niet meer actief te zijn in de hoogste klasse van de autosport voordat de Duitse Grand Prix terugkeert op de kalender. De viervoudig wereldkampioen is momenteel bezig aan zijn zestiende Formule 1-seizoen en twijfelde onlangs ook al aan zijn deelname aan de sport door de klimaatcrisis.

De F1 reed afgelopen jaren afwisselend op de Hockenheimring en Nürburgring en stond vaak garant voor spektakel; denk aan de fantastische regenrace in 2019. Sinds 2020 is het circus niet meer teruggekeerd op Duitse grond en ligt er voorlopig nog geen race bij onze oosterburen in het verschiet. Door het vermoedelijke toetreden van Audi en Porsche in 2026 gaan er echter geruchten dat de Grand Prix van Duitsland weer een plekje op de kalender krijgt.

Vermoedelijk is dit te laat voor Vettel, die dan zijn laatste thuisrace reeds heeft gereden: "Ik weet niet of ik tegen die tijd nog in de Formule 1 zit", betwijfelt de Duitser. "Het was altijd een privilege om in Duitsland te mogen rijden, maar ik denk dat ze momenteel te weinig geld hebben om een Grand Prix te kunnen organiseren. Er zijn ook andere circuits die hierdoor in het gedrang komen, zoals Spa, omdat de keuze van de locaties steeds meer gedreven wordt door geld. Dat zie je aan de plekken waar we nu naartoe gaan".

Vettel denkt geen F1 meer te rijden voordat de F1 terugkeert naar Duitsland (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Vettel denkt geen F1 meer te rijden voordat de F1 terugkeert naar Duitsland (Getty Images / Red Bull Content Pool)