Verstappen kent moeizame openingsdag in Miami, Leclerc en Russell snel

De eerste twee vrije trainingen voor de allereerste Grand Prix van Miami in de Formule 1 zijn vrijdagavond (Nederlandse tijd) niet echt lekker verlopen voor Max Verstappen. In de eerste training ging het allesbehalve soepel, in training twee kwam hij er helemaal niet aan te pas.

Na negen ronden in training één werd Verstappen door Red Bull naar binnen gehaald vanwege te hoog oplopende temperaturen. Op het moment dat hij binnen stond, gleed Valtteri Bottas stevig van de baan af: de Alfa Romeo-monteurs hadden een bak werk in handen gekregen en met een rode vlag lag de boel even stil.

Op het gloednieuwe circuit waren wel meer glijpartijen te zien, hoewel de meeste coureurs dat net op tijd op konden vangen. Verstappen kwam nog wel naar buiten en was snel, maar WK-leider Charles Leclerc (Ferrari) en Mercedes-coureur George Russell doken nog onder de tijd van de Nederlander, die wat aantal rondes betreft alleen Bottas achter zich moest dulden.

Toch was de eerste training een topsessie voor Verstappen vergeleken met later op de avond. Hij stond eerst een half uur binnen vanwege gesleutel aan zijn Red Bull, en nadat hij eindelijk de baan kon betreden kreeg hij te kampen met dusdanige remproblemen dat hij geen enkele getimede ronde neer kon zetten alvorens weer naar binnen te komen.

Carlos Sainz was eveneens vrij ver van huis in sessie twee: de Spanjaard ging iets te enthousiast op een van de snelle bochten af en gleed stevig de muur in. Russell zat er juist opnieuw lekker bij: de beste Mercedes-coureur van het moment was zelfs de snelste in de training. Leclerc kwam tot de tweede tijd, voor Verstappen's teamgenoot Sergio Perez en Lewis Hamilton.

De volledige uitslagen van de trainingen zijn hier te vinden. Training drie begint zaterdag om 19.00 uur Nederlandse tijd, om 22.00 uur begint men aan de kwalificatie.