FOK! Wat een weer!: wie krijgt de meeste regen?

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Moggé!

Wie krijgt de meeste regen vannacht/morgen?  

Er wurmt zich zowaar een storing tussen al die hogedruk heen. Op een waterballet hoeven we zeker niet te rekenen, maar een paar millimeter lijkt wel mogelijk. In eerste instantie in het noordwesten, daar kan zo tussen de 2 en 4 mm gevallen en misschien wel iets meer. Dit gebied met lichte regen trekt zuidoostwaarts, maar zal daarbij wel in activiteit afnemen. 

Toch kunnen er in het binnenland daarna nog wel een paar buien vallen en onweer sluit ik daarbij niet helemaal uit. Het zal zeker geen grootschalig gebeuren worden, maar op sommige plaatsen kan er best wel een pittige bui vallen. Verder blijft het met name in de noordelijke provincies tamelijk bewolkt. Elders breekt de zon geleidelijk aan weer door. Zeker in de welbekende zonnige oorden van ons land zal de dag weer behoorlijk zonnig gaan eindigen.

De temperaturen doen een stapje terug. In het noordwesten gaat er toch al zo'n 6 graden vanaf en stokt het kwik bij maximaal een graad of 13. Het binnenland warmt wat meer op, maar met 19 tot 21 is het ook daar iets frisser. De wind is westelijk en draait daarna door naar een noordelijke richting zodat de temperaturen nog wat gaan zakken. 

Zondag is dan weer meestal zonnig, maar met 12 tot 18 graden vrij fris.

Fijn weekend!  

Zonnig aan de Zaan (Foto: DJMO)
Het was goed toeven aan het water van de Zaan. (Foto: DJMO)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!