Duitser laat zich 87 keer prikken tegen corona om vaccinatiebewijzen door te verkopen

In Duitsland is een man 'gearresteerd die zichzelf tientallen keren heeft laten vaccineren tegen COVID-19. Volgens lokale media zou hij de vaccinatiebewijzen hebben doorverkocht aan antivaxers.

De 61-jarige man ging tot wel drie keer per dag langs bij verschillende vaccinatieposten in de deelstaten Saksen en Saksen-Anhalt. Zo zou hij minstens 87 coronavaccinaties hebben ontvangen.

Toen hij zich voor de zoveelste keer meldde bij een prikpost in Dresden, dacht een medewerker hem te herkennen en hierop waarschuwde het Duitse Rode Kruis andere vaccinatiecentra voor de man. Hij werd uiteindelijk opgepakt bij een prikpost in de buurt van Leipzig. Volgens de 'Freie Presse' verscheen de man bij elke nieuwe afspraak met een blanco vaccinatiekaart. Hij zou elke vaccinatiekaart op internet hebben doorverkocht . Nu doet de politie onderzoek tegen hem.

Registratiesysteem
De man kon zijn vaccinatie-afspraken inplannen zonder dat hij zijn verzekeringsnummer hoefde door te geven. Daardoor vielen zijn praktijken niet op. "Als we een goed, nationaal registratiesysteem hadden gehad, was deze man eerder door de mand gevallen", zegt een woordvoerder van het Rode Kruis.

87 coronavaccinaties (Pixabay)
87 coronavaccinaties (Pixabay)