Ziekteverzuim begin 2022 het hoogst in vier jaar

Het ziekteverzuim van werknemers van mkb’ers in Nederland is het hoogst in vier jaar, blijkt uit data van verzekeraar Interpolis over de meldingen die deze ontvangen hebben van mkb-ondernemers. Hoewel werknemers minder ziek zijn van de omikron-variant en de ziekenhuisopnames stabiel blijven volgens het RIVM, loopt het verzuim op en leidt dit tot personeelstekort. Interpolis adviseert ondernemers om duidelijke afspraken te maken met werknemers over thuiswerken, om onnodige tekorten aan personeel te voorkomen.

Het aantal ziekmeldingen in 2022 is tot nu toe hoger dan in de drie jaar voor corona. In de eerste tien weken is er een toename van 50 procent te zien.

Zorgen om personeel
29 procent van de mkb-ondernemers maakt zich momenteel zorgen over het gezond houden van personeel. Dat blijkt uit de maandelijkse BedrijvenMonitor van Interpolis, onderdeel van financieel dienstverlener Achmea. Mede door het afschaffen van het thuiswerkadvies is er een flinke stijging van het ziekteverzuim te zien. Dit leidt in verschillende sectoren tot personeelstekort. Een derde van de mkb-ondernemers heeft het werven van personeel dan ook hoog op de agenda staan. Bij de grote mkb’ers is er zelfs een stijging van 10 procent te zien ten opzichte van januari. René Voets, directeur Bedrijven van Interpolis: ‘Vooral in sectoren waarbij er niet vanuit huis gewerkt kan worden, zoals de horeca, beveiliging en zorg, zie je dat er grote problemen ontstaan door personeelstekort. We zien in onze BedrijvenMonitor dan ook terug dat dit tekort de afgelopen maanden een grote zorg is voor mkb-ondernemers’.

Maak afspraken over thuiswerken
Uit de BedrijvenMonitor, uitgevoerd door Ipsos, komt naar voren dat twee op de vijf mkb’ers van plan is om thuiswerken te blijven stimuleren. Voets: ‘Niet in iedere sector kan er vanuit huis gewerkt worden. Kijkend naar het momenteel hoge verzuim adviseren wij mkb’ers van wie de werknemers wel vanuit huis kunnen werken om de komende tijd duidelijke afspraken te maken over wanneer er thuis en op kantoor gewerkt wordt. Spreek bijvoorbeeld met elkaar af dat er de eerste dagen na terugkomst van vakantie, waarbij de kans op een corona-besmetting groter is, vanuit huis gewerkt wordt. Maak ook de afspraak dat als een werknemer griepklachten heeft, deze thuis werkt. Ook als het niet gaat om een corona-besmetting. Hierdoor verklein je de kans dat medewerkers elkaar op kantoor besmetten. Daarmee voorkomen we met elkaar dat het ziekteverzuim onnodig toeneemt de komende periode’.