FOK! Wat een weer: hmmz....

winterbanner

Gegroet!  

Na al het tumult van zondag en zelfs nog deels de nacht daarna, kwamen we gisteren in rustiger vaarwater terecht. In Ellecom viel uiteindelijk 52 mm en dat is de grootste som die ik heb kunnen vinden. Rond middernacht trokken nog diverse heftige buien over ons land heen. Ook toen kwam het soms tot stevig onweer en flink wat hagel. IJmuiden noteerde zelfs nog een windstoot van 104 km/u en een reguliere kracht 8.

Gisteren was het prima weer. Er waren flinke perioden met zon, al moet ik wel zeggen dat de wind nog aardig aanwezig was. De laaste buitjes verlieten in de ochtend het uiterste noordoosten. De maxima lagen rond de 8 graden. In de loop van de middag begon het weer wat bewolkter te worden, maar dat was meestal op middelbare hoogte. Dat leverde hier en daar een prachtige zonsondergang op.

Vandaag heeft de bewolking de overhand. In het noorden zullen ze de zon waarschijnlijk helemaal niet te zien krijgen, en bovendien valt er daar ook enige motregen. Ik sluit 2 tot 4 mm niet uit. 

In het midden en zuiden is de bewolking wat dunner. De zon maakt daar nog wel een kansje om er doorheen te prikken, maar stralend weer zal het zeker niet worden. Als er opklaringen zijn, dan met name in de ochtend. In de middag lijken de gordijnen overal dicht te gaan.

Het is wel vrij zacht met temperaturen die liggen tussen de 8 graden op de Wadden tot 10 graden in het zuiden. Als de zon echt even weet door te breken kan het zowaar 12 graden worden. Dit met name in het zuiden.

De wind is zuidwestelijk en meest matig van kracht. Aan zee waait het wat harder.

Woensdag zullen we de zon ook niet veel te zien krijgen denk ik. 

Op de foto's zien we DJMO aan de wandel. Het weer had dus twee gezichten. Een fase met zon en een fase met bewolking. 

Tot ziens!  

Aan de wandel1 (Foto: DJMO)

De Sloterplas in Amsterdam. Je ziet aan het water dat het ondanks de zon nog aardig door aan het waaien was. (Foto: DJMO)

Minder mooi weer. (Foto: DJMO)
Bij de pont in Zaandam was het zonnetje helaas alweer verdwenen. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!