Dying Light 2-trailer toont grafische gamemodi op PlayStations

Op het YouTube-kanaal van PlayStation is een nieuwe trailer getoond van Dying Light 2 waarin de verschillende game modes met betrekking tot graphics en prestaties worden uitgelegd. Zoals gebruikelijk kunnen spelers kiezen om de voorkeur te geven aan performance (framerate) of juist graphics (quality).

Het wordt niet helemaal duidelijk welke prestaties horen bij welke gamemodus: er is een performance-modus voor "60+ fps", een quality-modus met ray tracing en een resolution-modus die de game in 4K-resolutie draait. Welke resolutie hoort bij de quality modus wordt verder niet verteld en ook niet welke framerate hoort bij de resolution modus, al zal dat waarschijnlijk neerkomen op respectievelijk 1080p/1440p en 30 fps. Evenmin wordt er verteld wat de verschillen zijn tussen PS4 en PS5.

Hoewel de video gericht is op PlayStation is het aannemelijk dat de Xbox (Series X|S)-versie vergelijkbare gamemodi biedt. Dying Light 2 komt volgende week vrijdag uit voor PlayStation 4/5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc. De Nintendo Switch-versie is uitgesteld en komt "binnen zes maanden" na de originele releasedatum.