Beerput TVOH verder open: Anouk stapt per direct op en meer kritiek op de Mol

T-Mobile heeft de geldkraan per direct dichtgedraaid en besloten vanwege alle ophef rondom 'The voice of Holland' het programma niet langer te sponsoren. Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten aan RTL Boulevard.

"We keuren elke vorm van grensoverschrijdend gedrag af en nemen hier als bedrijf nadrukkelijk afstand van."

Update 19.50 uur: Anouk heeft vanmiddag via haar Instagramaccount laten weten dat ze per direct haar medewerking stopt aan het programma 'The Voice of Holland': “Nou, wat een pleuriszooi allemaal. Wat onwijs verdrietig en teleurstellend. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik nog niks heb gezegd, omdat ik eigenlijk gewoon de aflevering van BOOS even af wilde wachten aankomende donderdag.” Ze gaat verder met: “Maar nu na een aantal statements te hebben gezien van onder anderen Jeroen Rietbergen en ook na een paar telefoontjes die ik heb gepleegd met bepaalde mensen… Ja, eigenlijk weet ik wel genoeg. Ik heb besloten dat ik gewoon niet meer terug wil komen bij The Voice. Het is gewoon een corrupte bende, ik bedoel: ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen gewoon misbruik hebben gemaakt van hun positie en waar er bewust voor is gekozen om het stil te houden en de andere kant op te kijken.”

Er sijpelt steeds meer kritiek door op De Mol, al lijken de mensen die voor Talpa werken voorzichtig te zijn met het doen van uitspraken. Zo zegt Wendy van Dijk "nooit iets te hebben waargenomen".

Chantal Janzen liet eerder vandaag via Instagram weten geen goed woord over te hebben voor de mensen die al jarenlang op de hoogte waren van de aantijgingen van seksueel wangedrag bij TVOH. "Aan de partijen en aan de mensen die blijkbaar al zo'n tien jaar lang van de misselijkmakende praktijken bij The Voice afwisten, ze verzwegen en in de doofpot stopten, maar nu reageren in de pers met 'we zijn enorm geschrokken': laat deze woorden aub over voor de slachtoffers", zo schrijft ze.

John van den Heuvel uit ook kritiek op de 'deskundigen' in de roddelrubrieken op televisie: “Juist van advocaten die optreden in programma’s als RTL Boulevard en Shownieuws mag worden verwacht dat ze zich terughoudend opstellen, niet meteen de hoofdpersonen in bescherming nemen maar ook oog hebben voor de belangen van de mogelijke slachtoffers”. 

Ook Lidl, die in het programma adverteert, staakt voorlopig de sponsoring. Een woordvoerder van de supermarktketen zegt dat nu het programma is opgeschort daarmee automatisch ook het sponsorschap voorlopig is gestopt.

Op social media steekt men inmiddels behoorlijk de draak met het grensoverschrijdend gedrag in TVOH.


Eerdere berichtgeving:
Via een statement heeft T-Mobile het volgende aan RTL Boulevard laten weten: "Wij hebben besloten op basis van alle berichtgeving van de afgelopen 24 uur het sponsorschap van het huidige The voice Of Holland per direct stop te zetten. We keuren elke vorm van grensoverschrijdend gedrag af en nemen hier als bedrijf nadrukkelijk afstand van. Nogmaals ons medeleven gaat uit naar alle betrokkenen."

Sponsor supermarktketen Lidl laat het volgende weten: "Wij zijn gisteren geïnformeerd dat het programma is opgeschort. Wij wachten verdere informatie cq onderzoek af.''

Gisteren werd bekend dat RTL voorlopig stopt met het uitzenden van The voice of Holland nadat bij de zender en producent ITV berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnen zijn gekomen. Zo'n 40 vermeende slachtoffers hebben zich inmiddels gemeld en zich verzameld in een WhatsApp-groep.

Donderdag zendt BNNVARA een aflevering van het programma #BOOS uit waarin de beschuldigingen uitgebreid worden besproken. Al sinds het voorjaar zijn Tim Hofman en zijn collega's bezig met het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag binnen The Voice en soortgelijke programma's. De vrouw die aangifte heeft gedaan tegen TVOH jurylid Ali B is ook bekend bij de makers van #BOOS.

Het BNNVARA programma ontving gisteren al een bekentenis en spijtbetuiging van bandleider Jeroen Rietbergen, die tevens de partner van Linda de Mol is. Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bij The Voice per direct neer te leggen: "The Voice of Holland heeft laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van deze misstanden en heeft besloten tot een onafhankelijk onderzoek. In het kader daarvan wordt het programma tot nader order opgeschort."

In de Mediacourant noemt AD-diva Angela de Jong het om te kotsen dat Talpa beweert "net als iedereen enorm geschrokken" te zijn over het grensoverschrijdende gedrag bij The Voice of Holland. “John de Mol wist dit gewoon". De verklaring van Jeroen Rietbergen, de partner van Linda de Mol, in de misbruikzaak van The Voice of Holland legt een grotere beerput bloot. Hij stelt namelijk al jaren geleden door zijn "opdrachtgever" op de vingers getikt te zijn vanwege zijn seksuele wangedrag achter de schermen van TVOH. Pas nu hij door de media betrapt is, neemt hij zijn ontslag. “Het wil er bij mij niet in dat de grote Talpa-baas van niets wist, want zijn zus en zwager gingen hierdoor nota bene een poos uit elkaar.”

Het seksueel grensoverschrijdend gedrag in The Voice of Holland wordt ook in de buitenlandse media genoemd.

Zie ook: RTL legt 'TVOH' stil wegens beschuldigingen seksueel misbruik