RTL legt 'TVOH' stil wegens beschuldigingen seksueel misbruik

RTL en producent ITV hebbende beslissing genomen om het populaire programma The Voice of Holland voorlopig niet uit te zenden. De zender meldt dat er aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik zijn binnengekomen over meerdere personen en wil alles tot op de bodem uitzoeken. Meer hierover bij het AD.

Bandleider Jeroen Rietbergen (echtgenoot Linda de Mol) heeft vandaag toegegeven dat hij contact van seksuele aard heeft gehad en 'seksueel getinte whatsappberichten' heeft uitgewisseld met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland en stapt per direct op. "De dingen die ik heb gedaan had ik nooit moeten doen. Inmiddels ben ik mij er zeer bewust van geworden dat mijn eigen perceptie helemaal niet relevant is, maar veel meer de perceptie van betreffende vrouwen. En dat deze vrouwen dit misschien heel anders beleefd hebben.", aldus Rietbergen in een verklaring.

Het OM heeft bevestigt dat er aangifte is gedaan tegen ‘een persoon gerelateerd aan The Voice’. Om wie het gaat, laat het OM niet los.

"Op woensdag 12 januari jl. heeft de redactie van het BNNVARA-programma BOOS een mail aan ons gestuurd met aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The voice of Holland. De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL", aldus RTL.

Volgens BOOS zegt  hebben meerdere personen rondom het programma zich schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Coaches Waylon, Glennis Grace zeggen dat het niet om hen gaat. Anouk heeft nog niet gereageerd.

Tegen Ali B. is aangifte gedaan, bevestigt zijn advocaat aan RTL Nieuws. "Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld. Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar."

"We nemen deze beschuldigingen uitermate serieus. Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen."

ITV laat weten geschokt te zijn door de beschuldigingen. "Onze hoogste prioriteit is het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving voor iedereen die deelneemt aan – of werkt aan – onze shows en er is bij ITV Studios sprake van een zero-tolerance beleid ten aanzien van het soort gedrag waarvan wordt gezegd dat het heeft plaatsgevonden.”