NFL: Alle playoffteams bekend, strijd om Super Bowl begint

In de NFL is het reguliere seizoen voorbij. Zondagavond werd de boel afgesloten met de laatste speelronde, waarin nog drie van de veertien plekken in de playoffs vergeven moesten worden. Dat leverde flinke spanning op, zeker in een rechtstreeks duel om een playoffticket.

Las Vegas Raiders - Los Angeles Chargers
Het meest overzichtelijke van alle duels: de winnaar mocht de playoffs in, de verliezer niet. De Raiders begonnen goed met een touchdown pass van Derek Carr op Hunter Renfrow, maar via twee touchdowns van Austin Ekeler kwamen de Chargers langszij. Josh Jacobs rende namens de thuisploeg een touchdown binnen en zo stond het 17-14 bij rust.

In het derde kwart namen de Raiders wat afstand met een field goal, waarna Renfrow een korte pass van Carr omzette in een touchdown, gevolgd door een mislukte 2-point conversion: 26-14. Een field goal volgde, maar daarna sloegen de Chargers terug: een 23-yard touchdown pass van Justin Herbert op Joshua Palmer werd gevolgd door een 2-point conversion én een 12-yard touchdown pass op Mike Williams in de laatste seconden.

Zo stond het dankzij de allerlaatste play 29-29 en moest er overtime gespeeld worden. Daniel Carlson trapte vanaf 40 yards een field goal binnen voor de Raiders, Dustin Hopkins deed het vanaf 41 yards voor de Chargers. In de laatste seconden kon Carlson nog eens aanleggen en vanaf 47 yards was het raak: hij trapte de Raiders naar 35-32 en een playoffticket.

Los Angeles Rams - San Francisco 49ers
Ook hier was het niet heel ingewikkeld: de Rams waren al geplaatst, de 49ers moesten zorgen dat ze niet zouden verliezen en konden dan ook het postseason in. Dat begon niet zo lekker, want halverwege stonden de Rams dankzij twee touchdown passes van Matthew Stafford op Tyler Higbee al met 17-3 voor, maar in het derde kwart kwamen de bezoekers terug.

Deebo Samuel rende vanaf 16 yards een touchdown binnen en vervolgens bediende hij Jauan Jennings over 24 yards: 17-17. Stafford stelde Cooper Kupp in de slotfase in staat de Rams op 24-17 te zetten, maar Jimmy Garoppolo bereikte Jennings in de laatste halve minuut voor 24-24 en overtime. Daarin trapte Robbie Gould de Niners op voorsprong, waarna uitgerekend rookie Ambry Thomas de winnende interception pakte en de 49ers naar de playoffs hielp.

Het derde ticket
De Jacksonville Jaguars kregen bezoek van de Indianapolis Colts, die vooral niet moesten verliezen. Dat ging vanaf het begin echter al niet lekker en een comeback zat er simpelweg nooit in. De Jaguars wonnen met 26-11, de Colts werden daarmee uitgeschakeld en door dit resultaat én een paar andere gunstige resultaten konden de Pittsburgh Steelers, die in overtime van de Baltimore Ravens wonnen, tóch nog de playoffs in.

De playoffs beginnen zaterdag met de eerste van zes wedstrijden in de wildcard round, met het volgende schema (Nederlandse tijden):

Zaterdag 15 januari
22.30 Cincinnati Bengals - Las Vegas Raiders (AFC)
02.15 Buffalo Bills - New England Patriots (AFC)

Zondag 16 januari
19.00 Tampa Bay Buccaneers - Philadelphia Eagles (NFC)
22.30 Dallas Cowboys - San Francisco 49ers (NFC)
02.15 Kansas City Chiefs - Pittsburgh Steelers (AFC)

Maandag 17 januari
02.15 Los Angeles Rams - Arizona Cardinals (NFC)

Uitslagen NFL week 18
Denver Broncos - Kansas City Chiefs 24-28
Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys 26-51
Cleveland Browns - Cincinnati Bengals 21-16
Detroit Lions - Green Bay Packers 37-30
Minnesota Vikings - Chicago Bears 31-17
New York Giants - Washington Football Team 7-22
Jacksonville Jaguars - Indianapolis Colts 26-11
Baltimore Ravens - Pittsburgh Steelers 13-16 OT
Houston Texans - Tennessee Titans 25-28
Atlanta Falcons - New Orleans Saints 20-30
Buffalo Bills - New York Jets 27-10
Los Angeles Rams - San Francisco 49ers 24-27 OT
Miami Dolphins - New England Patriots 33-24
Arizona Cardinals - Seattle Seahawks 30-38
Tampa Bay Buccaneers - Carolina Panthers 41-17
Las Vegas Raiders - Los Angeles Chargers 35-32 OT