FvD verplaatst bijeenkomst van Museumplein naar Westerpark

Forum voor Democratie verplaatst de bijeenkomst die het zondag houdt naar het Westerpark. De partij organiseerde de "Kick-off campagne" in eerste instantie om 12.00 uur op het Museumplein, dezelfde locatie en hetzelfde tijdstip als het door de Amsterdamse driehoek verboden coronaprotest. Zo meldt AT5.

Dat de bijeenkomst tegelijkertijd werd gehouden als het verboden coronaprotest kon op nogal wat gefronste wenkbrauwen rekenen. Op Twitter werd de partij onder meer beticht van opruiing en provocatie.

De Amsterdamse driehoek, bestaande uit gemeente, politie en justitie, maakte vanochtend bekend dat het Museumplein en de directe omgeving voor komende zondag benoemd wordt tot veiligheidsrisicogebied. Die beslissing is genomen vanwege de kans dat personen met wapens naar het plein willen komen.

Dit betekent dat iedereen die zich die dag van 11.00 uur tot 23.00 uur in het gebied bevindt preventief gefouilleerd kan en mag worden. Een geplande demonstratie tegen de coronamaatregelen werd door de gemeente verboden, omdat de organisatie ervan niet zou willen meewerken aan een veilig verloop. Hierdoor zou een onveilige situatie ontstaan.

Michel Reijinga, een van de initiatiefnemers van het protest, zei gisteren dat hij het "gezellig zou vinden als mensen toch koffie komen drinken komende zondag."