Verstappen: "Het zal een spannend gevecht worden tot het einde"

Max Verstappen eindigde vanmiddag als tweede bij de Grand Prix van Qatar, ook de plek waarop hij zich kwalificeerde maar dat ging niet zomaar. Door een een gridstraf moest de Nederland vanaf de zevende startplek vertrekken. Verstappen wist echter in een paar ronden orde op zaken te stellen en reed al snel weer op de tweede plek, het maximaal haalbare achter Lewis Hamilton, zo werd al snel duidelijk.

"Onze startpositie was een beetje gecompromitteerd. Door de straf was ik natuurlijk gemotiveerd, maar mij krijgen ze sowieso nooit klein. De eerste ronde was heel belangrijk en gelukkig had ik een goede start. Daarna lag ik ook heel snel weer tweede, maar toen zag je ook dat we wat snelheid tekort kwamen. Ik probeerde het gat met Hamilton klein te houden zodat ze niet een extra stop konden maken. Dat pakte goed uit en ik ben blij om uiteindelijk nog de snelste rondetijd te pakken", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

De wedstrijd in Qatar stond voor het eerst op de Formule 1-kalender en de baan kan de goedkeuring van Verstappen wegdragen. "Deze baan is erg leuk om op te rijden. Het is een erg snel circuit en ook op het gebied van bandenslijtage hielden de banden het goed vol, dus het was cool. Ik moest natuurlijk wel trappen op het einde. Vooral de laatste paar rondjes toen ik voor de snelste rondetijd ging, dat voel je wel heel even, maar dat maakt het ook leuk."

Met nog twee races te gaan is de strijd om de wereldtitel ongemeen spannend. Verstappen heeft nog 8 punten voorsprong op Hamilton maar Mercedes lijkt de snelheid de laatste wedstrijden goed gevonden te hebben. "Over de hele race waren we nog steeds te langzaam. Maar, ik geef nooit op en dat gaan we ook niet doen tot het einde van het seizoen en dan zien we wel waar we eindigen. Tot nu toe staan we nog altijd op kop en hopelijk kunnen we dat vasthouden. Het zal een spannend gevecht worden tot het einde en we gaan alles geven."

Verstappen: "Het zal een spannend gevecht worden tot het einde" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Het zal een spannend gevecht worden tot het einde" (Getty Images / Red Bull Content Pool)