Chinees Zhou volgend jaar voor Alfa Romeo in F1

Guanyu Zhou zal volgend jaar zijn debuut maken in de Formule 1 in het team van Alfa Romeo Racing, hij neemt daarbij de plek van Antonio Giovinazzi in. De Chinese debutant zal naast de van Mercedes over komende Valtteri Bottas uitkomen. Zhou staat op dit moment tweede in het Formule 2-klassement en won daar drie races dit seizoen.

Met de bevestiging van Zhou zijn alle coureurs voor volgend jaar in de F1 bekend. Lange tijd was Alfa Romeo Racing het enige team waar nog een zitje vrij was en er deden diverse namen de ronde, maar uiteindelijk gaat de F2-coureur ermee vandoor die daarmee de eerste Chinese coureur in de Formule 1 wordt.

"Ik droom er van jongs af aan al van om zo ver mogelijk te komen in deze sport en nu wordt deze droom werkelijkheid. Het is een voorrecht om mijn Formule 1-carrière te kunnen starten bij zo’n iconisch team, een team dat in het verleden heel veel jong talent in de Formule 1 heeft gebracht. Mijn doel voor volgend jaar zal zijn om zo veel mogelijk en zo snel mogelijk te leren", aldus Zhou, zo lezen we op Motorsport.com. "Ik weet dat er veel van me verwacht wordt, maar zoals altijd zal ik dat als motivatie gebruiken om mezelf te verbeteren en nog meer te bereiken"