Donald Trump jr. maakt Alec Baldwin compleet belachelijk na fataal schietincident

Het feit dat Alec Baldwin per ongeluk een vrouw heeft neergeschoten op de set is koren op de molen voor aanhangers van Donald Trump. Baldwin parodieert immers al jaren de ex-president van de VS. Donald Trump Jr. steekt nu de draak met de acteur.

Hoe het tragische ongeval op de set van de western 'Rust' precies heeft kunnen gebeuren, moet nog worden opgehelderd. Maar één ding is duidelijk: wat Alec Baldwin is overkomen, het per ongeluk doden van cinematograaf Halyna Hutchins en verwonden van regisseur Joel Souza met een 'losse flodder', is niet iets wat je iemand toewenst. Niettemin leidt het dramatische voorval bij sommigen tot hoongelach. Vooral Donald Trump Jr, zoon van ex-president Donald Trump van de VS, drijft de spot met Baldwin.

De reden waarom rechtse rakkers, conservatieven en Trump-aanhangers Alec Baldwin bespotten is duidelijk. De Hollywoodster parodieerde de voormalige president van de VS jarenlang in het tv-programma 'Saturday Night Live' (SNL). Hij werd door velen geprezen om zijn satirische portrettering, terwijl dit in het kamp van de Trump-aanhangers tot haat leidde.

Donald Trump Jr. ventileert nu zijn minachting voor Baldwin. Enkele dagen geleden publiceerde hij een post op zijn Instagram-pagina met een verwijzing naar het dodelijke ongeluk op de Western-set. Te zien was een foto van Baldwin waarop de Hollywoodster recht in de camera kijkt. "Die blik wanneer een antivuurwapengek meer mensen doodt met een wapen dan jouw uitgebreide collectie vuurwapens ooit heeft gedaan," schreef de 43-jarige.

Beschimping Alec Baldwin op Instagram door Donald Trump jr. 1 (https://www.instagram.com/p/CVV6Dsilw82/?utm_source=ig_embed)
Beschimping Alec Baldwin op Instagram door Donald Trump jr. 1 (https://www.instagram.com/p/CVV6Dsilw82/?utm_source=ig_embed)

Maar dat was niet genoeg voor hem. De afgelopen dagen heeft Donald Trump Jr. Baldwin herhaaldelijk beschimpt, ook op Instagram. Deze keer laat hij Donald sr. zien, in een pose alsof hij op het punt staat een geweer af te vuren. "Donald Trump repeteert voor een SaturdayNightLive sketch waar hij Alec Baldwin speelt," merkte hij sarcastisch op. Donald Trump Jr. rechtvaardigde de post, Alec Baldwin zou immers de eerste zijn om "op ieders graf te pissen" als iemand anders iets dergelijks zou overkomen.

Persifleren SNL  door trump jr op Instagram (Bron : https://www.instagram.com/p/CVc66tuLk1P/?utm_source=ig_web_copy_link)
Persifleren SNL door trump jr op Instagram (Bron : https://www.instagram.com/p/CVc66tuLk1P/?utm_source=ig_web_copy_link)

Donald Trump Jr. gaat echter nog verder. In zijn online winkel verkoopt hij nu T-shirts met de slogan: "Guns don't kill people. Alec Baldwin doodt mensen" ("Guns don't kill people. Alec Baldwin kills people").

Alec Baldwin dis-shirt te koop bij Donald jr.
Alec Baldwin dis-shirt te koop bij Donald jr.

Te koop in Donald Trump Jr.'s winkel (Foto: shopdonjr.com)

Het equivalent van wansmaak kost 24 euro, een deel van zijn meer dan vijf miljoen Instagram-volgers zal hier geen enkel probleem mee hebben en het shirt aanschaffen.