Verstappen duelleert met Hamilton in training: "Stomme idioot"

Op het Circuit of the Americas in Texas was het vrijdag alvast gezellig tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Max Verstappen en Lewis Hamilton kregen het met elkaar aan de stok, even leek de race al begonnen.

De eerste training werd geopend door Fernando Alonso, die zijn Alpine parkeerde en voor een rode vlag zorgde. Hamilton noteerde vervolgens de snelste tijd op de zachte band, teamgenoot Valtteri Bottas sloot aan, voor Verstappen. Hamilton scherpte zijn tijd nog eens aan, waarna Sergio Perez nota bene op de harde band sneller ging.

Hamilton pakte de leiding wel weer terug, Verstappen ging op zachte banden nog sneller. Mercedes schroefde het tempo op de zachte compound in de slotfase nog eens wat verder op en het tweetal was uiteindelijk bijna een seconde sneller dan Verstappen, de Ferrari's volgden al op zo'n anderhalve seconde.

In training twee openden Red Bull en Mercedes op de mediumband, waarop Perez na wat stuivertje wisselen de koppositie pakte. Vroeg in de sessie kregen Verstappen en Hamilton het aan de stok: ze gingen vlak naast elkaar over het rechte stuk op weg naar de eerste bocht, een inhaalpoging van Hamilton waarop Verstappen reageerde met 'stomme idioot' en een middelvinger.

Op de zachte banden nam Lance Stroll zowaar even de leiding over, maar Hamilton dook er onderdoor en ook Perez was sneller. De Mexicaan wist uiteindelijk zelfs de snelste tijd te noteren, voor Lando Norris en dan pas Hamilton en Bottas - Verstappen bleef op bijna een seconde zelfs steken op de achtste plek.

De uitslagen van de trainingen zijn hier te vinden.