Apple komt met nieuwe MacBook Pro's

Apple heeft tijdens zijn Unleashed-evenement de nieuwe generatie Macbook Pro's aangekondigd. Dat mocht ook wel eens na vijf jaar.

De nieuwe MacBook Pro's zijn totaal vernieuwd. Intel is de deur gewezen, samen met de Touch Bar. Ervoor in de plaats gekomen is de nieuwe M1-chip, mini-led scherm en een notch in het scherm voor de camera. Ook nieuw is dat elke MacBook Pro nu ProMotion heeft. Daarmee kun je met 120Hz door je Twitter feed scrollen.

Afhankelijk van het model kun je kiezen voor de M1 Pro of M1 Max cpu. Dit zijn snellere versies van de eerdere M1 met meer processorkernen en meer grafische kracht. Ook kun je meer geheugen toevoegen dan met de traditionele M1-chip, tot aan 64GB aan toe.

Vanaf nu is er weer ruimte voor een HDMI-aansluiting en een SD-kaartlezer. Ook keert de MagSafe aansluiting weer terug, wat een heerlijke functie was. De laadkabel wordt daarbij magnetisch aan de MacBook Pro geklikt, zodat deze losschiet als iemand bijvoorbeeld over de kabel struikelt.

De nieuwe 14-inch MacBook Pro is er in Nederland vanaf 2249 euro en de 16-inch versie is verkrijgbaar vanaf 2749 euro. De standaard configuratie worden vanaf volgende week dinsdag geleverd.