FOK! Wat een weer: er zou...

herfstbanner

Gedraag jullie! 

Het was gisteren een interessante strijd tussen de bewolking en de zon. Er waren veel gebieden die lang onder de bewolking zaten, maar ineens was de zon daar ineens. Met name in het zuiden was die begrenzing heel sterk. Van zwaar bewolkt tot onbewolkt. In andere gebieden was het een afwisseling van wolken en zon, maar met name in het noorden en deels oosten bleef het grotendeels bewolkt. Hier in woestijnstad Haarlem heb ik de zon denk ik 1 uurtje gezien. Veel geblaat en weinig wol. Pas het laatste uur is het aardig aan het opklaren.

Vandaag is er meer ruimte voor de zon dan gisteren. Wolkenvelden zullen er ook wel zijn, maar ik denk dat het vriendelijke weer zal overheersen. En dan die storing inderdaad. Ik schat zo'n beetje dat er in het gebied tussen de lijn Overijssel - Brabant - Limburg de kans bestaat dat er zich een regen- of onweersbui kan gaan ontwikkelen. Heel spannend ziet het er echter niet uit, maar ik wil wel een slag om de arm houden. Lokaal kan het misschien nog wel eens verrassend uitpakken. Over het algemeen lijkt de meeste activiteit zich op onze oosterburen te concentreren. Over de andere delen van ons land valt niets noemenswaardigs te vertellen.

De temperaturen lopen uiteen van 20 graden aan zee, dus geen buien, tot 26 graden in het diepe binnenland. De wind heeft een oostelijke voorkeur en is meestal 2 tot 4 van kracht. 

De komende week lijkt wat wisselvalliger te worden. Heel overtuigend ziet het er echter niet uit. Dinsdag is sowieso droog en de overige dagen lijkt er niet meer dan een paar mm per dag in te zitten. De zon is echter ondergeschikt aan de bewolking.

Hier is de neerslagsom voor deze maand 4,5 mm. Als we op de dertigste rond de 15 mm uit kunnen komen, dus nog zo'n 5 dagen ben ik in min of meer een gelukkig mens.  

Tot spreeks maar weer!  

 

 
Mijn bijna naamgenoot, maar iets getalenteerder.  

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.