Ajax kent droomstart in Champions League, Haller goed voor vier goals

Ajax is geweldig begonnen aan de Champions League. In Lissabon wonnen de Amsterdammers met maar liefst 1-5 van Sporting Lissabon onder meer door voor vier doelpunten van Sébastian Haller.

Ajax begon tegen Sporting Lissabon met Remko Pasveer in het goal en Steven Berghuis op de nummer tien positie. In het Estadio José Alvalade kende de ploeg van Erik ten Hag een droomstart. Na tien minuten stond Ajax al op een 0-2 voorsprong. Allebei de doelpunten was Haller de afwerker, waarin ook Antony een belangrijke rol had.

Na de 0-2 moest Sporting komen, maar de Amsterdammers bleven makkelijk overeind tegen de Portugezen, maar na iets meer dan een half uur spelen maakte de thuisploeg toch de aansluitingstreffer. Paulinho maakte de 1-2 waar Pasveer er niet goed uit zag. Nog voor de rust had Ajax het verschil weer op twee doelpunten verschil gebracht. Na een prachtige aanval met Antony en Ryan Gravenberch maakte Berghuis oog in oog met de doelman van Sporting geen fout en zette de 1-3 op het scorebord.

Sporting probeerde het met de nodige wissels om snel na rust terug te komen in de wedstrijd en dat leek ook te lukken. Paulinho kopte raak, en opnieuw zag Pasveer er niet goed uit, maar gelukkig voor de Ajax-doelman deed hij dat in buitenspelpositie en bleef het 1-3.

Niet lang daarna besliste Ajax de wedstrijd. Opnieuw was Anthony betrokken bij een doelpunt. Met buitenkant links zette hij Haller alleen voor het goal, die opnieuw niet faalde en voor de 1-4 zorgde. Ook de 1-5 kwam op naam van de Fransman. Ditmaal na een prachtige assist van Noussair Mazraoui maakte hij zijn vierde treffer van de avond. Ondanks dat het nog even te spelen bleef het bij 1-5.

Ajax gaat door de fraaie overwinning meteen aan de leiding in groep C. De andere wedstrijd in de poule werd door Borussia Dortmund met 1-2 gewonnen bij Besiktas. Over twee weken in de Johan Cruijff Arena neemt Ajax het op tegen Besiktas.