Oostenrijker mummificeert dode moeder met kattebakvulling om haar pensioen te innen

De Oostenrijkse politie heeft in de deelstaat Tirol een wel heel macaber geval van sociale fraude ontdekt. Een 66-jarige man bleek het lichaam van zijn vorig jaar overleden moeder (89) in de kelder te hebben verstopt, zodat hij haar pensioen en zorgtoeslag kon blijven innen. Hij was bang om het gemeenschappelijke huis te verliezen zonder haar inkomsten. Zo meldt het AD.

De zaak werd ontdekt doordat een nieuwe postbode erop stond een brief met betrekking tot haar maandelijkse pensioen aan de vrouw persoonlijk te overhandigen. Nadat de zoon de postbode vertelde dat dit niet mogelijk was door omstandigheden, ging de brief retour afzender. De pensioenorganisatie startte hierop een nader onderzoek dat de bizarre waarheid aan het licht bracht.

Een rechercheur meldde aan de omroep ORF dat de verdachte zijn 89-jarige moeder na haar dood in juni 2020 aanvankelijk bedekte met koude kompressen en verband, maar haar daarna permanent bedekte met kattenbakvulling. Dit mummificeerde het lichaam van de vrouw. Uit de autopsie bleek dat de dementerende vrouw een natuurlijke dood stierf. Volgens de politie heeft de zoon een uitkering van totaal zo'n 50.000 euro ten onrechte opgestreken. Hij is beschuldigd van ernstige fraude en verstoring van de rust van een overleden persoon.