Verstappen: "Hopelijk kunnen we veel plezier hebben dit weekend"

Aan de vooravond van de Grand Prix van Nederland zijn nu ook coureurs aangekomen in Zandvoort. Voor Max Verstappen een bijzonder moment, een thuisrace is niet alle coureurs gegeven. De Red Bull-coureur is onder de indruk van wat er wordt neergezet bij de 'Dutch GP'.

"Ze hebben geweldig werk verricht door dit allemaal neer te zetten. Om te beginnen om een Grand Prix te mogen hosten en nu ik het hele complex en terrein zie, ziet het er cool uit. Hopelijk kunnen we veel plezier hebben dit weekend, met natuurlijk een goed resultaat, waar we altijd op mikken. Hopelijk wordt het gaaf op zaterdag, als we voor de kwalificatie met lichte auto’s rijden en we zullen ervaren hoe snel we hier kunnen gaan", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

Speciaal voor de komst van de Formule 1 is het circuit van Zandvoort aangepast. Met twee kombochten is de baan in de duinen een unicum op de F1-kalender. "Iedereen is erg geïnteresseerd in de banking van de bochten en tijdens de track walk, zag het er speciaal uit. Dat zie je niet vaak op andere banen. Het voegt zeker iets toe. De laatste bocht zal gemakkelijk vol gas zijn, maar in bocht drie zijn er zeker verschillende opties qua racelijn. Circuit Zandvoort is wat meer een old school baan, waar een foutje meer afgestraft wordt door de grindbakken, ondanks dat er wat meer uitloopstroken zijn. Daar houd ik wel van", aldus Verstappen.

Vooraf werd door velen al gewaarschuwd dat inhalen moeilijk zal zijn in Zandvoort. Verstappen denkt ook dat dat niet makkelijk zal worden. "Ik denk lastig, maar laten we positief blijven en eerst morgen maar eens afwachten. Hopelijk kunnen we ons zaterdag vooraan kwalificeren, dan hoef ik me minder druk te maken over inhalen."

Op de vraag of de baan in de duinen de Red Bull goed zal liggen, houdt Verstappen zich op de vlakte. "Ik denk dat het er meer om gaat, in de details, hoe je je auto weet af te stellen. Het gaat om details. Sommige banen liggen onze auto iets beter dan andere, maar we hebben geen informatie over dit circuit, dus het is nog afwachten."

De Nederlander houdt zich daarom nog redelijk op de vlakte over zijn verwachtingen voor het weekend. "Dat is lastig te voorspellen, omdat we geen informatie van eerdere jaren hebben. Het is een beetje gokken hoe we het weekend qua afstelling moeten beginnen, maar ik denk dat we na de eerste training een beter beeld hebben welke kant we uit moeten gaan. Het zal zich tijdens het weekend uitwijzen. We zijn het hele jaar al competitief, vechtend voor het podium of de winst. Hopelijk lukt dat hier ook."

Verstappen: "Hopelijk kunnen we veel plezier hebben dit weekend" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Hopelijk kunnen we veel plezier hebben dit weekend" (Getty Images / Red Bull Content Pool)