Verstappen: "Het zal speciaal zijn om in Nederland een race te hebben"

De Grand Prix van Nederland staat voor de deur en dat kan niemand ontgaan zijn. De raceteams zijn inmiddels volledig geïnstalleerd op het circuit van Zandvoort en bij de racefans begint het te kriebelen. Max Verstappen kijkt uit naar de race in de duinen. Na de overwinning bij de Grand Prix van België kijkt de Nederlander uit naar een race voor zijn fans.

"Het is niet hoe je een race verwacht te winnen en niet zoals we wilden dat het weekend zou verlopen, maar een overwinning is een overwinning en de punten zijn nog steeds belangrijk voor beide kampioenschappen. We moeten elke kans maximaal benutten. Natuurlijk wilden we als coureurs allemaal racen en een show geven voor de fans, maar het was duidelijk geen gemakkelijke beslissing en het gebrek aan zicht betekende dat het uiteindelijk gewoon niet veilig was, dus dat moeten we respecteren", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

Het is niet alle coureurs gegeven een thuisrace te kunnen rijden en Verstappen noemt het dan ook speciaal om in Nederland een grand prix te kunnen rijden. "Ik kijk erg uit naar de race op Zandvoort. Het zal speciaal zijn om in Nederland een race te hebben voor mijn thuispubliek, maar ook als coureur is het een mooie uitdaging om naar een nieuw circuit te gaan en de limiet te vinden in een F1-auto. Het was geweldig om te zien dat zoveel fans ons steunden in Oostenrijk en België en ik hoop dat we dit weekend een goede show kunnen neerzetten voor iedereen op de tribunes. Wat de baan betreft: het is misschien een beetje moeilijk om in te halen, maar voor de snelle rondes denk ik dat het de moeite waard zal zijn. De kwalificatieronden zullen daar erg snel zijn, dus fouten zullen erg kostbaar zijn. Nadat de race vorig jaar niet doorging, wordt dit jaar nog specialer en het zou natuurlijk geweldig zijn om op dit thuiscircuit voor de Orange Army te winnen."

Verstappen reed al tijdens de Formula 3 Masters een race op Zandvoort maar kwam verder niet vaak in actie op de baan in de duinen. "Ik heb maar één race op Zandvoort gereden en dat was in een Formule 3-auto. In die tijd stond ik bekend als 'de zoon van', maar nu zal het andersom zijn. De baan is sindsdien natuurlijk veranderd, met een paar aangepaste bochten. Al in de F3-auto waren de bochten echt lekker en ze waren behoorlijk snel, dus ik ben benieuwd om er in een F1-auto met nog meer grip te racen. Ik ben er ook een paar keer geweest met Red Bull voor showruns in een oude F1-auto, dus ik heb een paar ronden in een Formule 1-auto gereden op de aangepaste baan, wat in de eerste paar ronden nuttig zou kunnen zijn."