NASCAR-coureur Blaney wint spannende race in Michigan

Voor de NASCAR-liefhebber keren we ook nog even terug naar zondagavond, want op de grote Michigan International Speedway werd de voorlaatste race van het reguliere Cup Series-seizoen verreden. De eerste veertien playoffplaatsen zijn al vergeven, Kevin Harvick, Austin Dillon en Tyler Reddick vechten om de overige twee.

De race ging van start met polesitter Kyle Larson en Chase Elliott op de voorste rij, voor Ryan Blaney en Matt DiBenedetto. Tijdens de competition caution kwamen Elliott en Denny Hamlin voorbij Larson, tot Joey Gase hard de muur raakte: caution.

De rest van de stage kende voorin de nodige duels en uiteindelijk was het Elliott die de stage won, voor Larson, Dillon en Hamlin - Dillon lag daarmee op goede koers richting de playoffs, terwijl concurrent Tyler Reddick nog niet in het verhaal voor wist te komen.

In de tweede stage waren vooral Elliott en Larson dominant, maar in de slotfase ging Kyle Busch er via de pitstops langs: hij won de stage, ook Christopher Bell passeerde het sterke duo en werd tweede, voor Larson en Elliott. Dillon werd zesde, maar had een probleem: hij ramde hard de muur in na een duel met Brad Keselowski en kon de race verder vergeten.

Met Kurt Busch en Larson voorop begon het 75 ronden tellende laatste deel van de race, waarin William Byron naar voren kwam en rondenlang met Larson duelleerde om de leiding. Met twintig ronden te gaan kwam de volgende caution: het regende lichtjes en in de buurt hing een forsere bui.

Niet veel later konden we met Byron, Kurt Busch, Larson en Blaney voorop weer door voor veertien ronden. Na amper een halve ronde ging het al fout: onder meer Joey Logano en rookie Josh Berry gingen in de rondte na getouwtrek in het middenveld.

Byron, Blaney, Hamlin en Kyle Busch gingen Larson voor bij de herstart en het was Blaney die de leiding pakte - Byron volgde, Larson kwam er achteraan. Om elke positie in de top-6 werd hard geknokt, Larson reed naar plek twee en begon de aanval op Blaney te openen.

Byron kwam echter weer terug voorbij Larson en met twee ronden te gaan zat hij achter Blaney, terwijl Kurt Busch de aanval op Larson opende. Dat lukte niet en Byron wist ook nét niet voorbij Blaney te gaan: Blaney pakte dus de winst, voor Byron, Larson, Kurt Busch en Hamlin.