OS: Zeiler Heiner zakt naar vijfde pleik

Afrodite Zegers en Lobke Berkhout zijn in de 470-klasse naar de tiende plaats gestegen. De zeilsters hadden met een zeventiende en een vijfde plaats een wisselvallige dag.

Vooralsnog verloopt het olympisch toernooi van Zegers en Berkhout teleurstellend. Na vier slechte races hadden ze gisteren hun beste dag tot nu toe, met een negende en zesde plaats. Er zijn in de 470-klasse nog twee reguliere races en een medalrace. De Britse vrouwen Hannah Mills en Eilidh McIntyre gaan aan de leiding.

In de Finn-klasse zag Nicolas Heiner zijn kansen op een medaille slinken. De Nederlander zeilde vandaag naar een zevende en negende plaats, en zakte een plaats in het klassement en staat nu vijfde. De medalrace is dinsdag. Heiner heeft dertien punten achterstand op plaats drie.

In de Laser-klasse ging de olympische titel naar de Australische zeiler Matt Wearn. Wearn werd tweede in de medalrace, maar vooraf diende hij alleen maar uit te zeilen om het goud veilig te stellen. De Kroaat Tonci Stipanovic zeilde naar het zilver, brons was voor de Noor Hermann Tomasgard.