OS: Zeilsters Duetz/Bekkering blijven toch aan de leiding

Annemiek Bekkering en Annette Duetz zijn met alleen nog de medalrace te gaan hun koppositie kwijt in de 49er FX-klasse. In de drie laatste races voor de medalrace van maandag werd het Nederlandse duo respectievelijk vijfde, twaalfde en zestiende.

Het Braziliaanse duo Grael en Kunze nam de leidende positie van Nederland over, maar heeft slechts een voorsprong van 1 punt op Bekkering en Duetz die nu tweede staan.

In de Finn-klasse werd Nicholas Heiner in de zevende race tiende en derde in de achtste race. Met nog twee reguliere en een medalrace voor de boeg bleef hij vierde.

Update 10:17 uur
Bart Lambriex en Pim van Vugt werden in de twee races vandaag in de 49er-klasse zesde en derde. Het duo blijft daardoor zevende in het algemeen klassement. Maandag volgt alleen de afsluitende medalrace.

Update 13:42 uur
Zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz gaan toch als koploper de medalrace in maandag. Door een diskwalificatie van de Amerikaanse zeilsters komt het Nederlandse duo op 70 punten, net zoveel als de Braziliaanse titelverdedigsters Martine Grael en Kahena Kunze.