NASCAR-coureur Larson ongenaakbaar, vierde zege op rij

De NASCAR Cup Series streek dit weekeinde voor het eerst in de historie neer op de Nashville Superspeedway, waar sowieso voor het eerst sinds 2011 een NASCAR-evenement gehouden werd. Het werd geen al te spectaculaire race, maar dat mocht de pret niet drukken in de muziekstad.

Met Aric Almirola en Kyle Busch voorop en Joey Logano en William Byron op rij twee kon het groen gezwaaid worden, maar na amper een halve ronde veranderde dat al in geel: Quinn Houff stond met drie banden tegen de muur, één band minder dan doorgaans als ideaal wordt gezien.

Vervolgens ging het enige tijd goed, tot Tyler Reddick bij het uitkomen van de pitstraat door het gras spinde: caution. Kyle Larson had de touwtjes stevig in handen tot die tijd, Kyle Busch passeerde hem tijdens de pitstops. Kort daarop knalde Ryan Blaney met mogelijk een uit elkaar geklapte remschijf de muur in, weer een caution.

Chris Buescher en Justin Haley waren de volgenden die kort na de caution de muur van te dichtbij bekeken: caution nummer vier was een feit. Larson kende geen geweldige pitstop en viel wat terug, terwijl de stage gewonnen werd door Chase Elliott, voor Kurt Busch en de iets naar voren gekomen Larson.

In de tweede stage gebeurde beduidend minder, op een korte caution wegens een lekke band van Cole Custer na, en Larson domineerde de stage: hij won voor Chase Briscoe en Austin Dillon, die tijdens de caution naar voren waren gekomen door voor twee in plaats van vier nieuwe banden te kiezen.

Vroeg in de laatste stage ging Ryan Preece in de rondte: caution, iets wat Bubba Wallace niet veel later ook veroorzaakte met een flinke spin. Het was zeker niet de laatste neutralisatie, want na de herstart duurde het niet lang voor Briscoe zijn auto tegen de muur aan schraapte; geen harde tik, maar genoeg voor een gele vlag.

Larson domineerde ook de slotfase van de race, hoewel het af en toe even knijpen was of hij het wat brandstof betreft zou halen. Dat lukte echter gewoon en de vierde opeenvolgende zege - inclusief de All-Star Race - was een feit, voor de sterk naar voren gekomen Ross Chastain.