Cricketers winnen bij debuut Super League met ťťn run verschil van Ierland

De Nederlandse cricketers hebben hun eerste duel in de Cricket World Cup Super League gewonnen van Ierland. De ploeg won met één run verschil van Ierland. De CWC Super League is een nieuwe competitie waarin alle grote cricketlanden deelnemen. Nederland won in 2017 al weer de World Cricket League Championship en mocht daardoor met de grote landen meedoen. 

De competitie zou vorig jaar al beginnen, maar vanwege corona is dat allemaal uitgesteld. Nederland speelt tussen nu en maart 2023 tegen negen landen drie ééndaagse wedstrijden. Zo speelt Oranje in september in en tegen Zuid-Afrika en in december wacht een trip naar Afghanistan, al zal dat Abu Dhabi worden.  Dit toernooi is in eerste instantie belangrijk omdat Nederland op het hoogste niveau uit mag komen, maar er vallen ook startbewijzen te verdienen voor het WK in 2023. 

Woensdag was de eerste wedstrijd in Utrecht de eerste wedstrijd tegen Ierland. Oranje kwam tot een score van 195 runs. Timm van der Gugten was met 49 runs de productiefste. Ierland mocht na de thee in actie komen, maar verloren al snel drie wickets. Ierland kwam vervolgens op gang, maar het was net niet genoeg. Ze kwamen in vijftig overs één run te kort voor de overwinning. Ze bleven steken op 194 runs. 

Vrijdag wacht wedstrijd twee tegen Ierland en vervolgen zal het drieluik maandag worden afgesloten. De wedstrijden zijn live te zien via Ziggo Sport.